ΜΠΕΝΑΚΗ
Νέα Μουσείου Λεπτομέρειεσς
Benaki Museum
ENGLISH | ESPAÑOL
ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
image title
1 pixel spacer
07/12/2015 - ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ PATRICK LEIGH FERMOR
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία νομιμοποίησης ακινήτων μέσα στο κτήμα.

---------------------
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που ξεκίνησαν πρόσφατα (κάθε Τετάρτη και Σάββατο), τον Οκτώβριο 2015, επισκέφτηκαν την οικία 140 άτομα!

Το Μουσείο Μπενάκη ευχαριστεί θερμά το κοινό τόσο για το ενδιαφέρον του όσο και για τη συμβολή του στην προσπάθεια συγκέντρωσης εσόδων.

---------------------
Λόγω προγραμματισμένων εργασιών απεντόμωσης, δεν θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στις 14, 18 και 21 Νοεμβρίου 2015.

---------------------
ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί τη διεξαγωγή μιας μελέτης σκοπιμότητας, η οποία θα εξετάσει την πρόταση που έχει συντάξει το Μουσείο Μπενάκη σχετικά με τη μελλοντική χρήση και τη λειτουργία της οικίας, και θα προτείνει απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το πρόγραμμα να είναι πραγματοποιήσιμο και βιώσιμο. Η μελέτη αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιείται από την εταιρεία AEA Consulting. Προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

---------------------
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ
Πρόσφατα, ο Roberto Calasso, συγγραφέας και εκδότης του εκδοτικού οίκου Adelphi, δώρισε στο Μουσείο ένα σοβαρό χρηματικό ποσό για επείγουσες ανάγκες του σπιτιού. Από το ποσό αυτό θα καλυφθεί καταρχήν η απεντόμωση που απαιτείται για την προστασία των βιβλίων και των αντικειμένων που έχουν παραμείνει στο σπίτι, αλλά και όλων των ξύλινων στοιχείων των κτισμάτων. Για τον λόγο αυτό, το σπίτι θα παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Φωτογραφία από την έκδοση Δημήτρης Παπαδήμος, Ταξιδιώτης Φωτογράφος. Αθήνα, ΜΙΕΤ, 2012, σελ. 529. (αρχείο Δ. Παπαδήμου, Φωτογραφικό Αρχείο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ: DP35.04.03)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Δωρητές


Robert Calasso - συγγραφέας και εκδότης του εκδοτικού οίκου Adelphi


Υποστηρικτής