ΜΠΕΝΑΚΗ
Νέα Μουσείου Λεπτομέρειεσς
Benaki Museum
ENGLISH | ESPAÑOL
ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
image title
1 pixel spacer
02/04/2015 - Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζει τη λειτουργία της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει το έργο του Μουσείου Μπενάκη συμμετέχοντας στο Χορηγικό Πρόγραμμα «Υιοθεσία Θέσεων»
Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην ανάληψη, σε ετήσια βάση, της μισθοδοσίας Διοικητικών και Επιστημονικών Θέσεων Εργασίας στο Μουσείο. 

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συμμετέχει με την ανάληψη των δαπανών για δύο θέσεις εργασίας, υιοθετώντας δύο επιμελητές της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Το καινοτόμο πρόγραμμα υποστήριξης «Υιοθεσία Θέσεων» του Μουσείου Μπενάκη επιτρέπει στους χορηγούς να βλέπουν άμεσα την οικονομική τους προσφορά να μετατρέπεται σε παραγωγικό έργο, διοικητικό και επιστημονικό, βοηθώντας ουσιαστικά στην απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου Μπενάκη, ενός από τους σημαντικότερους μουσειακούς οργανισμούς της χώρας. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 6 ανάλογες υιοθεσίες, από ιδιώτες δωρητές. 
Η χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, αποτελεί την πρώτη συμμετοχή Τραπεζικού Ιδρύματος στο πρόγραμμα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θέσεων που έχουν αναλάβει χορηγοί, σε 8. 

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, το Μουσείο Μπενάκη στηρίχθηκε σε ευεργεσίες, δωρεές, χορηγίες αλλά και σε μικρότερες οικονομικές συνεισφορές για να μπορεί να επιτελεί υπεύθυνα και απρόσκοπτα το πολύπλευρο και σημαντικό πολιτιστικό έργο του. 

Σήμερα, το Μουσείο Μπενάκη σε αυτή του την προσπάθεια βρίσκει θερμό συμπαραστάτη την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα «Υιοθεσία Θέσεων» υποστηρίζει το προσωπικό του Μουσείου Μπενάκη να συνεχίσει αφοσιωμένο το έργο του: τη διατήρηση και προβολή των ανεκτίμητων συλλογών του Μουσείου, την έρευνα και την διάδοση της γνώσης, και παράλληλα, να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του Ιδρύματος σε μία κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του.