ΜΠΕΝΑΚΗ
Νέα Μουσείου Λεπτομέρειεσς
Benaki Museum
ENGLISH | ESPAÑOL
ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
image title
1 pixel spacer
01/11/2012 - Το Μουσείο Μπενάκη στο Google Art Project
Η Google ανακοίνωσε τη δεύτερη φάση του Art Project, που σκοπεύει να προσφέρει στους χρήστες περισσότερα εκθέματα της Ελλάδας και περιλαμβάνει τη διεύρυνση της συνεργασίας της με το Μουσείο Μπενάκη και πιο συγκεκριμένα με την ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης στο πρωτοποριακό Art Project, το οποίο εγκαινιάστηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012. 

«Με τη βοήθεια του σπουδαίου google art project πιστεύουμε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες θα γίνουν εκατομμύρια, καθώς στόχος μας είναι το πολύτιμο υλικό μας να είναι προσβάσιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Χωρίς τις “αγκυλώσεις” που καμιά φορά προκύπτουν από την εσωστρεφή επιστημονική προσέγγιση ανοίγουμε ένα παράθυρο στον κόσμο, έχοντας πλήρη επίγνωση της νέας πραγματικότητας, που καθορίζεται από την επανάσταση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας» επισημαίνει η πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, Αιμιλία Γερουλάνου. 

Το Μουσείο Μπενάκη μετά την παρουσίαση των Ελληνικών συλλογών του στην πρώτη φάση του Art Project (με 510 έργα, 95 καλλιτεχνών) συνεχίζει, συμμετέχοντας και στη δεύτερη φάση με τη συλλογή του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης.